دوران عادت ماهانه معمولا همراه با فشار عصبی و درد برای خانم ها همراه است و برای کاهش این دردها معمولا به قرص های مسکن پناه می برند که تنها درد را به صورت لحظه ای کاهش می دهد و گاهی اثرات نامطلوبی بر سلامت خانم ها می گذارد. در این مطلب شما را با قرص هایی که هرگز نباید در دوران عادت ماهانه مصرف کنید آشنا می کنیم.
مفنامیک؛ خوب یا بد؟

اگر درد قاعدگی شدید نباشد استفاده از مسکن های ضدالتهاب غیراستروییدی نظیر مفنامیک اسید و یا بروفن می تواند سبب کاهش درد شود. استفاده از این داروها برای کسانی است که معمولا به مدت یک یا دو روز درد دارند و باید روزهایی که فکر می کنند درد قاعدگی شان شروع می شود قبل از اینکه درد تشدید شود هر ۸ ساعت یک بار از این داروها استفاده کنند. مسکن هایی مثل استامینوفن و استامینوفن کدئین دار برای تسکین درد تاثیر چندانی ندارد.
ژلوفن؛ بخورم یا نخورم؟

ژلوفن نوعی داروی ضد التهاب غیراستروئیدی است که در درمان و کاهش دردها و التهاب‌های ناشی از التهاب روماتیسمی مفاصل و پوکی استخوان، تب، دردهای خفیف تا متوسط و درمان اولیه دردهای قاعدگی به کار می‌رود.

محققان در مطالعات خود به این نتیجه رسیده‌اند که ن به دنبال استفاده طولانی‌مدت از ایبوپروفن دچار کاهش قدرت باروری می‌شوند ولی این مشکل با اقدامات سریع و آغاز راهکارهای درمانی قابل برگشت است و این گروه از ن می‌توانند بارداری را تجربه کنند.

افرادی که از برخی بیماری‌ها رنج می‌برند مانند مبتلایان به آسم، مشکلات کبدی، کلیوی، نارسایی‌های خفیف قلبی، فشار خون بالا، حملات و بیماری‌های قلبی، بیماری‌های عروق محیطی از قبیل باریک شدن عروق، مبتلایان به سکته و افرادی که سابقه خونریزی معده داشته‌اند، باید با احتیاط اقدام به مصرف ژلوفن و ایبوپروفن کنند.

قرص آهن؛ آری یا خیر؟

استفاده از قرص آهن یا اسید فولیک یا اسید فولیک در دوران اشکالی ایجاد نمی کند و لازم نیست که اگر پزشک تان برای شما این دو نوع دارو را تجویز کرده اند در طول دوره مصرف را قطع و پس از پاک شدن و پایان خون ریزی قاعدگی دوباره مصرف آهن و اسید فولیک را شروع کنید. اسید فولیک از ویتامین های گروه ب است که شما اگر در همه دوران باروری خود و تا زمان یائسگی هم آن را به صورت منظم مصرف کنید مشکلی برای تان ایجاد نمی شود. اما در خصوص قرص آهن بهتر است که ابتدا به پزشک مراجعه کنید تا بررسی های آزمایشگاهی لازم برای شما انجام شده و سپس اگر لازم بود برای تان قرص آهن با دوز مناسب تجویز شود.

قرص مترونیدازول روی هورمون های نه تاثیر نمی گذارد و باعث عقب و جلو افتادن نمی شود. تاخیر تا چند روز و حتی 10 روز طبیعی است.
برای عفونت باکتریایی واژن دکتر بهم قرص مترونیدازول داده که هر 8 ساعت استفاده کنم اما این ماه م 3 روز عقب افتاد. ممکنه تاثیر قرص مترونیدازول باشه؟ آیا این قرص باعث تاخیر می شود؟ عوارض قرص مترونیدازول چیه؟
پاسخ مشاور
قرص مترونیدازول روی هورمون های نه تاثیر نمی گذارد و باعث عقب و جلو افتادن نمی شود. تاخیر تا چند روز و حتی 10 روز طبیعی است و علل مختلفی مثل استرس، تغییرات آب و هوا و نوسان وزن و کیست تخمدان و . می تواند داشته باشد.
قرص مترونیدازول برای عفونت های قارچی واژن کاربرد ندارد. با معاینه پزشک باید مشخص شود که عفونت واژن باکتریایی است یا قارچی.

عوارض شایع مترونیدازول برای عفونت واژن
احساس خستگی، تهوع و استفراغ از عوارض شایع دارو می باشد که با مصرف غذاهای ساده و سبک و مصرف دارو همراه میان وعده ی سبک یا پس از غذا کمتر می شود.
این دارو باعث احساس تغییر مزه ها در دهان، تیره شدن زبان و احساس طعم فی در دهان و زخم دهانی می شود که با اتمام دوره ی درمان دارو برطرف می شوند. با این حال می توانید از دهان شویه های غیر الکلی برای کاهش این علائم استفاده نمایید.
کاهش اشتها نیز یکی از علائم این دارو می باشد.

نکات مهم قبل از مصرف قرص مترونیدازول
- در صورت بارداری یا قصد باردار شدن و شیردهی، مشکلات کبدی، خونی و سابقه ی حساسیت دارویی حتما پزشک خود را مطلع کنید.
- مصرف الکل در مدت درمان با این دارو ممنوع می باشد.
- از آنجا که این دارو می تواند در عملکرد داروهای دیگر در بدن اختلال ایجاد کند لازم است پیش از شروع مصرف لیستی از کلیه ی دارو های مصرفی خود در اختیار پزشک یا داروسازتان قرار دهید.

تداخلات مهم
دارویی‌
– مصرف همزمان با داروهای ضد انعقاد خوراکـی‌، تشدید اثر این داروها و طولانی‌ شدن PT
– در مصرف هـم زمان الکل بروز واکنش‌ های شبه دی‌ سولفیرام شـامل بـرافـروختگی‌، سـر درد، حـالت تــهوع‌، استفراغ‌، دل‌ درد و تعریق زیاد؛
– بروز سایکوز و منگی در مصرف دی‌ سولفیرام (‌توصیه شده به حداقل ٢ هفته فاصل بین قطع دی‌ سولفیرام و شروع مترونیدازول‌)‌؛
– کاهش نـیمه عـمر در مـصرف هـمزمان بـا فنوباربیتال‌؛
– مصرف با احتیاط و کنترل مرتب غلظت سرمی لیتیم در تجویز مترونیدازول برای بیمارانی که از قبل لیتیم مصرف می‌ کرده‌اند.
– نوتروپنی گذرا در مصرف فلوئوراوراسیل یا آزاتیوپرین‌؛
– احـتمال افزایش نیمه عمر پلاسمایی در مصرف همزمان سایمتیدین‌.
آزمایشگاهی‌
– تداخل عمل با سنجش غلظـت سرمـی ALT , AST , LDH تریگلیسیرید یا گلوکز با روش کاهش جذب پرتو فرا بنفش در اثر اکسید شدن NADH به NAD .

موارد منع مصرف و احتیاط مترونیدازول
منع‌ مصرف
دیسکرازی‌ های خونی‌، بیماری فعال CNS ، سه ماهه اول بارداری‌، زمان شیردهی‌.
احتیاط:
سه ماهه دوم و سوم بارداری‌، الکلیسم‌، بیماری کبدی‌.


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

بانک رایگان مقالات فارسی شلوغی آپشن خودرو | گندم کار نمونه سوالات امتحانات آزمون برق ساختمان درجه 1 درخت نارون یادِ خدا اطلاع رسانی مسابقات روستای خلاق گلستان دنیاتو با نوشتن آروم کن!